info@magzatdiagnosztika.hu

Nyitvatartás: H-P 08:00-20:00-ig

Tanácsadás

FelkéSZÜLŐ foglalkozások

Hogyan táplálja tovább a test és a lélek a gyermeket a megszületés után?

– ANYA BOLDOG BABA BOLDOG APA BOLDOG

A várandósság 9 hónapja lehetőséget ad nekünk, hogy felkészüljünk az újszülött kisbabánk fogadására. Ez idő alatt testünk folyamatosan táplálja a magzatot a méhlepényen keresztül. Talán abba kevesen gondolunk bele, hogy ugyanez a folyamat folytatódik megszületés után is, amikor kezdetét veszi az anyatejes táplálás, a szoptatás.


A várandósság 20. hetétől megkezdődik az anyatej termelődése a mellekben, ami a legideálisabb táplálék újszülött gyermekünk számára.


Vajon mindenki tud és szeretne is szoptatni?

– BABA BOLDOG ANYA BOLGOG

Ahogy nincs két egyforma várandósság, szülés, születés, úgy minden gyermek szoptatatása is más és más. „Gyakorlat teszi a Mestert” szoktuk gyakran mondani, ez a szoptatásra is igaz, az első gyermekünknél kicsit bizonytalanabbnak érezhetjük magunkat, jót tesz a segítő támogatás. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy mindenki, a számára legmegfelelőbb formában és témában kapjon információt.


Mit jelent a válaszkészség a szoptatásban és mi az igény szerinti szoptatás?

– ANYA BOLDOG MINDENKI BOLDOG

Az, hogyan tápláljuk újszülöttünket nagyon sok tényező befolyásolja az édesanya és a baba oldaláról egyaránt. Mindezek ismerete segít eligazodnunk, magabiztosabbnak lennünk, ösztönösen cselekednünk. Fontosnak tartom, hogy az édesanyák, már a várandósság alatt tudják, hogyan szeretnék táplálni születendő kisbabájukat, és ehhez minden információt, gyakorlati segítséget, érzelmi támogatást megkapjanak. Ezzel segítve abban a folyamatban, ami a saját és újszülöttje számára testileg és lelkileg a legoptimálisabb. Hiszek abban, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyermekének. Az optimális kötődés, a szeretet, a válaszkészség és a testközelség biztosítja saját magunk és gyermekünk számára a megérkezést ebbe az új élethelyzetbe.

A ráhangolódás és az információ átadásának célja, hogy bízz magadban és a kisbabádban, hogy felszabadultan és boldogan készülhess a csodára, amire már régóta vártatok.


Szeretettel várok mindenkit ráhangoló foglalkozásokon és az egyéni találkozásokon.

Minden kérdés és érzés fontos, beszéljünk róla.


Vilmányiné Majó Tilda védőnő,

perinatális szaktanácsadó


KAPCSOLAT


Magzat Diagnosztikai Kft.

6722 Szeged, Gogol u. 13

+36 30 144 9244

info@magzatdiagnosztika.hu

Kérjen időpontot!

Magzatdiagnosztika icon