info@magzatdiagnosztika.hu

Nyitvatartás: H-P 08:00-20:00-ig

Nőgyógyászati szűrés

Nőgyógyászati szűrés

Nőgyógyászati szűrés Magánegészségügyi központunkban nőgyógyászati szakrendelés során a női nemi szervek betegségeivel és kezelésével, nőgyógyászati szűrésekkel foglalkoznak szakorvosaink. Az általános egészségmegőrzés során nagyon fontos a nők részt vegyenek nőgyógyászati vizsgálaton.


Az általános nőgyógyászati vizsgálat elsődlegesen preventív jellegű. Célja a nőgyógyászati betegségek, szexuális úton terjedő betegségek és a rákmegelőző állapotok felismerése, diagnosztizálása. A vizsgálat több lépcsős. Az anamnézis és az aktuális panaszok felvételét a tapintásos vizsgálat követi, amivel többnyire kiszűrhetők a ciszták, miómák, a petefészkek és kismedence gyulladása. A bimanuális vizsgálattal tájékozódik az orvos a hüvely és a méh elhelyezkedéséről,méretéről. Ezt követi egy eszközös vizsgálat ,mely segítségével látótérbe kerül a méhszáj és a méh nyakcsatornájából és a méhszáj felszínéről mintát vesznek egy cytobrush nevű eszközzel. A mintát egy tárgylemezre keni ki az orvos ,melyet később szakemberek vizsgálnak meg. Ez a cytológiai mintavétel. A népegészségügyi ajánlás szerint 3 évente javasolt ,de minden nőnek aki megkezdte a nemi életet vagy legkésőbb 18 éves kortól évente egyszer javasolt ezen a szűrésen részt venni. Ennél gyakrabban akkor javasoljuk a szűrővizsgálatot, ha valamilyen terhelő tényező szerepel a beteg kórelőzményében (korábbi kóros rákszűrési eredmény, családi kórelőzmény, káros külső tényezők)és valamilyen betegség előfordulása állhat fenn. A nőgyógyászati vizsgálat utolsó lépcsőfoka a hüvelyi ultrahang vizsgálat. Ezzel a vizsgálattal pontos képet kapunk a belső női nemi szervekről és az esetleg előforduló rendellenességekről. Panasz esetén , érdemes ellátogatni magánegészségügyi központunkba nőgyógyászati szakrendelésre (hüvelyi viszketés,hüvelyi folyás, vérzési rendellenesség, menstruációs görcsök, alhasi fájdalom, alhasi diszkomfort érzés, kismedencében érzett fájdalom, csomó a mellben és minden olyan panasz, ami a nőgyógyászattal összefügg.


Korunk leggyakoribb nőgyógyászati betegség a mióma. a méh simaizom szövetek burjánzása jóindulatú elváltozása. A nők minden korosztályát érinti, a legfrissebb adatok szerint, 35 éves kor alatt 2,5%-ban jelenik meg ,míg 35 éves kor felett 17-20 % az előfordulása. Mióma sok esetben nem okoz tünetet. Ez függ a mióma méretétől és elhelyezkedésétől. A mióma kialakulásában a legfontosabb kiváltó ok, a szervezetben végbemenő hormonális változás. Ha a progeszteron termelés már nem kielégítő és az ösztrogén termelés nem csillapodik. Leggyakoribb tünete az elhúzódó bő darabos vérzés és egyéb kísérő tünet. Kezelésében új, a mióma gyógyszeres kezelése, de ha szakember úgy ítéli meg műtéti megoldás is előtérbe kerül.


Központunkban legmagasabb szakmai tapasztalattal rendelkező orvosunk segít a mióma rendszeres ellenőrzésében,

a legkorszerűbb ultrahang géppel végzi a vizsgálatot.

Panasz esetén ,rendszeres ellenőrzésre jelentkezzen mióma konzultációra.


KAPCSOLAT


Magzat Diagnosztikai Kft.

6722 Szeged, Gogol u. 13

+36 30 144 9244

info@magzatdiagnosztika.hu

Kérjen időpontot!

Magzatdiagnosztika icon